Monet ei edes tiedä omistavansa kiharaa ja siksi halusimme testata metodia meidän yhteistyökumppaneiden tarkoin valitsemia tuotteita käyttäen. Curly girl-methodin suosio on ollut huikea. Netistä löytyy lukemattomia videoita ja ohjeita. Tätä varten on jopa oma sovellus ja Facebook-ryhmä, jossa jo yli 42000 jäsentä!

Tiivistettynä Curly -girl on hiustenhoitorutiini, jossa hiukseen viedään kosteutta jolloin sen luonnollinen kihara tulee esiin paremmin ja helpommin.

Metodissa vältetään:
- silikoneja (jotka eivät ole vesiliukoisia)
- alkoholia
- sulfaatteja
- lämpökäsittelyjä
- hiusten harjaamista (usko tai älä hoitavien tuotteiden ansioista hiukset ovat niin syväkosteutetut, että hiukset ei mene takkuun vaikka niitä ei harjaisi)

Suosi:
- hiusöjyjä
- kosteuttavia naamioita
- muotoilutuotteissa geelejä, voiteita ja vaahtoja
- hiusten kuivaamiseen mikrokuituliina tai T-paita frotee pyyhkeen sijasta
- peseviä hoitoaineita (turha pesu kuivattaa kiharaa)
- jätettäviä hoitoaineita
- reilua määrää hoitoaineen käytössä (ei haittaa vaikka hoitoainetta jäisi vähän hiukseen huuhdeltaessa).

Me kokosimme luottotuotteitamme, jotka olemme tarkoin valinneet yhteistyökumppanimme kanssa Curly-girl metodiin sopivaksi. Nämä kaikki tuotteet löydät nyt Studioplaystä:

KERASTASE
- Aura Botanican tuotteet (98% luonnonalkuperää)
- Discipline Bain Fluidialisten sulfaatiton shampookylpy

KEVIN.MURPHY
- ANGEL.WASH (sis. vesiliukoisen silikonin hydrolyzed vegetable protein pg-propyl silanetriol ja anioniset, mutta sulfaatittomat tensidit sodium lauroyl sarcosinate & sodium lauryl sulfoacetate)
- MAXI.WASH (sis. anioniset, mutta sulfaatittomat tensidit sodium lauryl sulfoacetate &
sodium lauroyl sarcosinate)
- HEATED.DEFENSE (sis. vesiliukoisen silikonin cetyl triethylmonium dimethicone peg-8 succinate)
- BODY.BUILDER (sis. vesiliukoisen silikonin peg-12 dimethicone)
- STIMULATE-ME.RINSE
- BALANCING.WASH (sis. vesiliukoisen silikonin hydrolyzed vegetable protein pg-propyl silanetriol ja anionisen, mutta sulfaatittoman tensidin sodium lauroyl sarcosinate)
- ANTI.GRAVITY
- SUPER.GOO (sis. vesiliukoisen silikonin peg-12 dimethicone)
- HAIR.RESORT

Huom! Osa listan tuotteista sisältää alpha-damascone -nimistä ainesosaa, jonka Curlsbot tulitsee silikoniksi ja näinollen sopimattomaksi metodia noudattavalle. Alpa-damascone ei kuitenkaan ole silikoni. Sen funktio tuotteissa on toimia hajusteena tai hajua/makua peittävänä aineena.

Hiusten rakenne ja käsittelyt (vaalennukset, värjäykset) vaikuttavat kuinka kiharaan tai taipuisaksi hius menee. Voi mennä useita viikkojakin kunnes hiukset ovat tarpeeksi kosteutetut ja saavuttavat maksimaalisen taipuisuuden/kiharan, sillä jokaisen hius on erilainen ja yksillöllinen. Ideana viimeistelyssä on puristella kihara ja antaa kuivua luonnollisesti tai vastaavasti kuivattaa föönin diffuusiri-osalla miedolla lämmöllä (tai jopa viileällä), mutta ei kuitenkaan ihan täysin kuivaksi. On tärkeää, että kihara hakeutuu luonnollisesti muotoonsa, siksi hiuksia ei kuivata täysin kuivaksi.

Kokeilimme metodiin sopivia tuotteita luonnontaipuisat hiukset omaavalle asiakkaallemme

Lähtötilanne:

Pesupaikalla hiukset käsiteltiin Aura botanica-sarjan (98% luonnonalkuperää) shampoolla ja hoidolla. Hoidon annettiin vaikuttaa samalla puristellen hiuksia. Huuhtelu haalealla vedellä ja puristelu  mikrokuitupyyhkeellä hellästi painellen. Viimeistelyyn käytimme Aura Botanica-silottava muotoiluvoidetta,  jonka jälkeen hiukset puhallettiin diffuuseri osaa käyttäen viileällä ilmalla melkein kuivaksi (n.80%). Loppuosan hiukset saivat rauhassa vetäytyä kiharaan. Aika huikea ero jo näin ensimmäisellä kerralla.

Lopputulos:

Toisen asiakkaamme hiusten lähtötilanne on hyvä esimerkki, kun kiharaa hiusta ollaan harjattu kuivana auki

Lähtötilanne:

Asiakas on käyttänyt paljon lämpölaitteita sekä silikonia sisältäviä tuotteita.

Hiukset pestiin ensin Kevin murphyn detox shampoolla Maxi washilla, joka poistaa hiuksiin jääneet niihin kuulumattomat tuote -ja mineraalijäänteet. Tämän jälkeen hiukset hoidettiin Aura Botanican hiusnaamiolla, joka on hellävarainen, mutta tehokas 96-prosenttisesti luonnollista alkuperää. Vastuullisesti hankittu samoalainen kookosöljy ja marokkolaiset arganöljyt ravitsevat hiuskuituja.

Kuivaus föönillä (diffuuseri-osalla) ja viimeistely kosteisiin sekä hieman kuivempia Kevin.Murphyn hair-resort voiteella, joka korostaa kiharaa entisestään.

Lopputulos:

Aika huikea ero vai mitä?

Tässä oli meidän vinkit ”Curly girl ” lookin toteuttamiseen! Hemmottelua ja Aurinkoista kesän odotusta toivottaa Studioplayn tytöt! :)